Zimski treking pokal #2 – Zimski Žirovski treking – napotki pred trekingom

Dragi trekerji! V soboto se vidimo na 2. tekmi Zimskega treking pokala. Do takrat pa vam Lenuh želi vesel in srečen Božič. Preživite ga prijetno, kaj dobrega pojejte, predvsem pa bodite srečni. V soboto pa gremo na polno. Da vam kaj ne uide, pa vam pošiljamo še zadnje napotke pred “zimskim” Žirovskim trekingom.
 
Čas za prijave na www.treking.si se izteče jutri. Da bo kart, čaja in prigrizkov dovolj za vse, prosimo za pravočasne prijave.

Kje?

Okrepčevalnica Ambasada, Loška cesta 1, 4226 Žiri

Okrepčevalnica Ambasada se nahaja v samem centru Žirov, in sicer na križišču vseh treh glavnih cest, ki vodijo v Žiri, tako da prizorišča ne morete zgrešiti. Veliko parkirišče je za samo stavbo, kjer se nahaja okrepčevalnica Ambasada.

Kdaj?

Prijave odpremo ob 9:00 uri, lahko pridete tudi kakšno minuto prej, da boste v miru spili čaj in nekaj malega tudi prigriznili.

Štart trekinga bo ob 10:00 uri, predstavitev trase pa 9:45.

 

Kako pridemo do Žirov?

 

  1. Čez Vrhniko – Izvoz AC Vrhnika, v prvem križišču (semaforizirano križišče) levo, nato čez cca 200 m desno (za Petrolom). Nato naravnost. Skozi Staro Vrhniko in nato čet polje po glavni cesti, na križišču (za kamnolomom) zavijete levo smrer Smrečje in Podlipa. Držite smer Podlipa in se dvignete do Smrečja, nato pa skozi Račevo prispete naravnost v Žiri pred okrepčevalnico Ambasada.

 

  1. Škofja Loka – usmerite se na novo Škofjeloško obvoznico. Nato držite smer in sledite oznakam za Žiri. V Žireh vseskozi naravnos, dokler ne prispete v center Žirov.

 

  1. Logatec – Izvoz AC Logatec, usmerite se v center Logatca, smer Vrhnika (stara cesta). V semaforiziranem križišču sledite oznakam Žiri. Skozi logaško polje, vas Rovte se boste spustili v Žiri. Prav tako prispete naravnost pred okrepčevalnico Ambasada.

 

Trasa

Približno 16 km, cca 900 višinski metrov razlike. Pričakujemo, da bo najhitrejši opravil s traso v roku 2 ur.

Limita je 5 ur, vendar bi morali vsi udeleženci opravit s traso v hitrejšem času.

Pot poteka večinoma po kolovozih in peš poteh.

Štartnina

Štartnina znaša 5 EUR in vključuje organizacijo dogodka, čaj in nekaj za prigriznit, zemljevid, kartonček za perforiranje.

Nagrade

Podelili bomo nekaj praktičnih nagrad naših sponzorjev.

Kategorije: Moški, Ženske in Dog trek ( v primeru udeležbe vsaj 3. tekmovalcev).

Nekaj nagrad bomo podelili med vse trekerje.

 
https://www.dropbox.com/s/2iyko0kvcakhq3x/Zimski%20treking%20pokal.pdf?dl=0

Leave a Reply