Veselo v Kamnik in urno so šli…

V nedeljo 9. Oktobra, 2016 je v Kamniški Bistrici potekal Treking Kamniška Bistrica.  Udeleženci so  se pomerili v dveh različno dolgih trasah. Kot prvi so ob 9. Uri svoj štart začeli udeleženci 22 kilometrov dolge pohodniške kategorije. Za popestritev smo jim pri ŠTD Lenuh pripravili presenečenje in jih par metrov po štartu usmerili na avtobus ter z njim prepeljali na začetek Kamniške Bistrice in jim tako šele zadnji trenutek prestavili štartno mesto. Svojo pot so ubrali od Doma v Kamniški Bistrici prek Kamniškega vrha, čez planino Osredek, na Kriško planino, planino Košutno, v dolino Korošice ter nazaj na prvotno lokacijo. Najboljši v tej kategoriji je bil Hribar Matej s časom 3h in 36 min, tesno za njim pa je s časom 3h in 39 min prispel Cankar Tomaž. Tretje mesto je zasedel Rink Aleš s časom 4h in 30 min.

img_20161009_145637

 

40 minut kasneje so svoj štart dočakali tudi  udeleženci Aktivne kategorije. Ti so se podali po dolini Kamniške Bistrice proti severu do Rokovnjaških jam, Žagane peči ter se mimo lovske koče kralja Aleksandra spustili do prekrasne soteske Predoselj.

Rezultate vseh udeležencev si lahko ogledate tudi na www.treking.si.

Z vključitvijo v projekt Športne unije Slovenije smo prispevali k zbiranju 131 ur gibanja, ki bodo v sodelovanju s partnerji omogočile izvedbo poletnih športnih počitnic za socialno ogrožene otroke in podporo projektu botrstvo.

img_20161009_105222

 

Poleg Športne unije Slovenije, so ključen element k realizaciji projekta prispevali tudi Turistično društvo Kamniška Bistrica, Dom v Kamniški Bistrici ter kmetija Pr’ Anžič s Tučne, ki nam je podarila prav posebne domače pokale v obliki hlebca pečene v krušni peči.

Leave a Reply